LA NOSTRE HISTÓRIA

ewqfq.jpg
 
 

La història de Ecofiltro comença de la mà del científic guatemalenc Dr.Fernando Mazariegos, qui, treballant en un projecte per el “Banco Interamericano de desarollo”, va acceptar el repte de crear una manera de purificar l’aigua que fos al matex temps, efectiva ecològica i econòmica. 

Després d’un intens estudi i diversos prototips, va néixer Ecofiltro, un filtre d’aigua que complia amb els tres pilars, ser efectiu, ecològic i assequible. 

Així va començar com a organització no lucrativa amb l’objectiu de fer arribar aigua potable a tots els racons de Guatemala. 

Degut a la seva facilitat d’ús i el seu bon gust, rapidemant començà a popularitzar-se a tots els nivells. Això, sumat a la conclusió de que el problema de l’aigua, el fet de que moltes llars de l’àrea rural de Guatemala no tinguessin accés a aigua potable, no podia ser solucionat efectivament depenent únicament de donacions, es va decidí convertir Ecofiltro en una empresa amb responsabilitat social. 

Un “social business” que s’enfocaria amb un acostament híbrid al problema, de manera que les ventes a les àrees urbanes servirien per finançar la distribució a l’àrea rural. 

Va ser aleshores quan Ecofiltro S.A. va començar a dissenyar i planificar una nova fàbrica capaç de produir entre 8.000 i 10.000 filtres al mes. Aquesta nova fàbrica, es s’inaugurà l’Abril de 2012 prop de Antigua, Guatemala.

Avui en dia, Ecofiltro ja es ven a la majoria de països de la Amèrica Llatina, EUA, Canadà, Europa, Àfrica i Àsia. Fent possible l’accés a aigua de qualitat en les nostres llars sense necessitat de malbaratar plàstic o energia.